Wilmie van der Kuil

Wilmie

Commissie:

CDAV

Als je van mening bent dat dingen beter kunnen, moet je niet lopen mopperen of aan de kant blijven staan. Je moet je ervoor inzetten en zorgen dat het beter wordt. Met die gedachte ben ik actief geworden voor het CDA. Eerst als bestuurslid, later als gemeenteraadslid in het Achterhoekse Aalten. In 2011 keerde ik terug naar Amersfoort. Vrij snel daarna ben ik voorzitter geworden van het CDAV-Utrecht. In deze functie zet ik mij in om meer vrouwen te inspireren om politiek actief te worden, niet in afzondering maar binnen het CDA.

Waarom het CDA? Omdat ik mij daar thuis voel, omdat ik mij herken in de kernwaarde van het CDA. Voor het CDA is ieder mens van waarde. De overheid moet een schild zijn voor wie het zelf niet kan, maar loslaten waar het goed gaat. Nu er zoveel taken naar de gemeente gaan, is het uitgangspunt van gespreide verantwoordelijkheid extra belangrijk. Er zijn veel prachtige initiatieven waar mensen het zelf oppakken als vrijwilliger of mantelzorger. Dat moeten we koesteren en soms ondersteunen. Zoals regels schrappen om meer ruimte te geven voor het vrijwilligerswerk.