Willem Wijntjes

Statenlid

Commissie:

Bestuur, Europa en Middelen

Ik ben Willem Wijntjes (67 jaar) en ik woon in Nieuwegein. Ik ben sinds maart 2017 commissielid bij de fractie van het CDA, met onder andere financien in mijn portefeuille.

De kerntaken van de provincie moeten efficient worden uitgevoerd met veel aandacht voor ruimtelijke kwaliteit. Het CDA gaat daarbij uit van kansen en mogelijkheden die uit de samenleving komen. De belangrijkste taak voor de provincie is wat mij betreft de verbinding maken die inwoners in staat stelt hun doelen te realiseren. Doelen die maatschappelijk gezien wenselijk en haalbaar zijn. Voorbeelden zijn hierbij een goed openbaar vervoer en aandacht voor initiatieven op het terrein van cultuurhistorie.