Derk Boswijk

Functie:

Statenlid

Commissie:

Milieu, Mobiliteit en Economie (MME)

Ik ben Derk Boswijk, 27 jaar, getrouwd en in het dagelijks leven werkzaam als ondernemer.

In 2012 en 2013 werd de Provincie uitgeroepen tot de meest concurrerende regio van Europa. Maar er kan ook nog veel verbeterd worden. Ik sta voor een zuinige, vernieuwende en zichtbare Provincie. We moeten in een tijd van bezuinigen ook bij de Provincie kritischer kijken naar de uitgaven. Kunnen we bepaalde subsidies nog wel verantwoorden. Hebben ze wel het gewenste resultaat? Daarbij moeten we coöperatieve initiatieven vanuit de samenleving stimuleren. Denk hierbij aan het gezamenlijk inkopen en/of opwekken van duurzame energie of het verlenen van zorg.

In de Provinciale Staten hou ik mij onder andere bezig met de aanleg van snel internet. Het CDA vindt het belangrijk dat snel internet beschikbaar komt in de gehele provincie Utrecht, dus ook in buitengebieden. Het CDA ziet snel internet als een basisvoorziening omdat het belangrijk is voor de lokale economie, digitale onderwijsontwikkelingen, de leefbaarheid van het platteland, zorg op afstand en de mogelijkheid om thuis te werken. Daarnaast is het belangrijk dat provincie Utrecht op een slimme manier van onderop stappen gaat zetten op het gebied van duurzaamheid, hulp van drones bij spoedeisende hulp mogelijk wordt en gekeken wordt hoe de koppeling onderwijs/arbeidsmarkt kan worden verbeterd.

Kockengen