7. Willem Wijntjes

Willem Wijntjes PS

Functie:

Commissielid

Ik ben sinds 1990 actief voor het CDA. Ik ben 24 jaar lid geweest van de gemeenteraad van Nieuwegein. Naast mijn activiteiten als gemeenteraadslid heb ik altijd een drukke baan gehad. Ik ben afgestudeerd als registeraccountant en heb gewerkt voor de gemeenten Amsterdam en Den Haag en ben daarna werkzaam geweest bij de provincie Zuid-Holland. Ik heb altijd op het terrein van de financiën geopereerd en een aantal nevenfuncties gehad die daarmee te maken hebben gehad.

Ik ben een praktische politicus hou niet van veel woorden maar vooral van resultaten. Een van de mooiste resultaten die ik heb beleefd als raadslid was de totstandkoming van de fietsbrug bij de plofsluis in Nieuwegein. Samen met veel anderen gebben we het initiatief genomen en onze CDA vertegenwoordigers in het dagelijks bestuur van de gemeente hebben het project gerealiseerd.

Ik ben ook een realistisch politicus, ik hou het graag zakelijk met zoals al is vermeld een focus op resultaat. Ik vind de mening van burgers heel belangrijk want die weten vaak meer dan je denkt. Ik ben sinds vorig jaar lid van Provinciale Staten en met mijn neus in de boeter gevallen want het zal niemand ontgaan zijn dat de kwaliteit van het financieel beheer niet voldoende is bij de provincie. Met mijn achtergrond en expertise kan ik een bijdrage leveren om die kwaliteit te verbeteren. Ik hoop dat we er in 2019 er in slagen de tramlijn Nieuwegein /IJsselstein Utrecht (Uithof) zo te verbeteren dat het publiek de tram weer gaat gebruiken.

Ik ben inmiddels met pensioen en dat betekent dat ik veel aandacht zal geven aan de huisvesting van ouderen. Ook de energietransitie staat op mijn lijstje en met name praktische toepassingen en betaalbaarheid staan bij mij voorop.

Ik ben 68 jaar en inmiddels 3 jaar met pensioen. Ik ben getrouwd en de kerkelijke gezindte is RK. We hebben twee kinderen en drie kleinkinderen. Ik hou van zeilen en wandelen met de hond en ben als vrijwilliger actief in de Museumwerf Vreeswijk en de Fietsersbond.

cda_ProvUtrecht

#alv @cda_ProvUtrecht met @MonaKeijzer over #ondernemen #werken en de #banen van de #toekomst Meld je nu aan via utrecht@cda.nl en maak keuze uit workshop #socialmedia, #debateren of kies voor bijpraatsessie over #omgevingsvisie #nubouwenaanutrecht

Net een oude vrouw met haar auto van talud gehaald met aantal onbekende omstanders van diverse afkomsten. Dan merk je dat we, hoe verschillend ook, samen best mooie dingen kunnen doen. #zijaanzij