9. Marlies Welschen-van der Hoek (Zeist)

Marlies Welschen van der Hoek PS

Marlies is werkzaam als jurist en na het volgen van de talentacademie van het CDA en het zijn van bestuurslid van de lokale CDA afdeling is Marlies vanaf 2010 gedurende acht jaar ook gemeenteraadslid geweest in de gemeente Zeist. Daarnaast is zij actief in diverse nationale en lokale besturen.

''Van huis uit heb ik meegekregen dat je leven meer is dan alleen je eigen leven. Je hebt een verantwoordelijkheid naar je medemens en je omgeving. Omzien naar elkaar, niet betuttelen, naastenliefde maar ook uitgaan van eigen verantwoordelijkheid en als het alleen of met elkaar niet lukt, dan moet de overheid er zijn. Daarbij vind ik het belangrijk dat de politiek de mens als onderwerp ziet en niet als voorwerp.''

“In de gemeenteraad heb ik mij graag namens de bewoners ingezet voor Zeist, met al die andere mensen die misschien wel anders in het leven staan, maar met wie we samen een leefbare samenleving willen bouwen. Door contact met elkaar te blijven zoeken, blijven we in gesprek en zullen we ons blijven verplaatsen in de ander. Dat ga ik ook doen in de provincie!”

@jaapketel Ha Jaap, we zijn in de prov al begonnen met een aantal pilots. Even resultaten afwachten maar is inderdaad interssant