13. Ageeth Vernooij (Wijk bij Duurstede)

Ageeth Vernooij PS

Ageeth Vernooij

Ageeth Vernooij (50) staat op nummer 13 voor op de lijst van het CDA voor de Provinciale Staten. Zij is sinds 9 jaar gemeenteraadslid in Wijk bij Duurstede naast haar werk voor Theetuin De Winkel aan huis. Dertien jaar geleden, toen haar eerste dochter werd geboren, is ze dit terras begonnen waar fietsers, wandelaars en automobilisten bij mooi weer, onder het genot van een hapje en drankje, even kunnen uitrusten.

Voor die tijd werkte ze als projectleider voor Stichting Welzijn Nieuwegein. Ook is Ageeth meewerkend bedrijfsleider geweest voor het Bunniks-Houtens-Wijks Nieuws, een weekkrant in het Krommerijngebied.

Op de vraag waarom ze voor het CDA op de lijst staat zegt Ageeth: “Als boerendochter voel ik mij het meest thuis in het politieke midden. Het CDA zit als het ware in mijn DNA. Daar ging ik zo’n tien jaar geleden pas iets mee doen, toen ik kinderen had gekregen en mee wilde werken aan een mooie toekomst voor de volgende generatie. In de negen jaar dat ik actief ben als gemeenteraadslid, valt mij steeds meer op hoeveel gemeenten afhankelijk zijn van hogere overheidslagen. Daardoor ben ik mij daar ook voor gaan interesseren en heb mij aangemeld om provinciaal actief te worden.”

@jaapketel Ha Jaap, we zijn in de prov al begonnen met een aantal pilots. Even resultaten afwachten maar is inderdaad interssant