15. Daphne de Kruif

Daphne de Kruif PS

Daphne de Kruif

Ik ben Daphne de Kruif, 22 jaar en woon in Woudenberg. Hier ben ik opgegroeid en ben hier na een tijdje te hebben gewoond in de Verenigde Staten, Leeuwarden, Zuid-Afrika en Den Haag, ook met liefde weer terug gekomen. Tijdens mijn studie ‘International Hospitality Industry’ aan Stenden University in Leeuwarden ben ik actief geweest in diverse besturen en commissies binnen de studievereniging. Op dit moment ben ik werkzaam als Assistant General Manager in het Kurhaus in Scheveningen en begin binnenkort met een nieuwe uitdaging bij de Rabobank.

Sinds begin 2018 houd ik mij intensief bezig met CDJA Woudenberg en CDA Woudenberg. Met een groep van maar liefst 13 enthousiaste jongeren hebben wij nieuw leven in onze CDJA afdeling geblazen en zijn daar nu dagelijks druk mee bezig. Wij focussen ons op actieve thema’s in het dorp, zoals eenzaamheid onder ouderen, jongeren en vluchtelingen, maar zijn ook actief betrokken bij de vele verenigingen die Woudenberg rijk is. Zelf vervul ik de rol van penningmeester in ons enthousiaste team. Binnen CDA Woudenberg ben ik algemeen bestuurslid en heb daarbij de directe link tot ons jongerenteam.

Voor de verkiezingen van 20 maart sta ik op plek 15 van het CDA en hier ben ik ontzettend blij mee! Ik zie er naar uit om actief aan de campagne te gaan deelnemen! Wat ik na de verkiezingen ga doen weet ik nog niet, eerst maar eens afwachten hoe de uitslag eruit komt te zien.

De provinciale staten trekken mij erg. De provincie gaat over de grote lijnen zoals het openbaar vervoer, de provinciale wegen en de rode contouren waarbinnen gemeenten mogen bouwen. Het lijkt misschien dat je wat minder contact hebt met de inwoners zelf, maar uit alle gesprekken die ik gevoerd heb, blijkt dat dit heel erg mee valt. Statenleden besteden veel tijd aan contacten met zowel gemeenten en ondernemers als met inwoners. Kortom, ik heb er zin in!