Derk_facebook

nieuws

CDA: Statenvergadering ondertitelen voor doven en slechthorenden

13 maart 2017

Het CDA wil dat de Statenvergaderingen van de provincie Utrecht worden ondertiteld voor doven en slechthorenden. Het CDA wil dat deze inwoners de vergaderingen ook kunnen volgen.

Het CDA vindt dat alle inwoners van de provincie Utrecht de mogelijkheid moeten hebben om goed geïnformeerd te kunnen worden. De provincie heeft volgens de partij een verantwoordelijkheid op het gebied van goede communicatie. Anno 2017 zou ondertiteling voor doven en slechthorenden van filmmateriaal toch vanzelfsprekend moeten zijn. Het CDA heeft daarom via schriftelijke vragen gevraagd of de provincie Utrecht de Statenvergadering wil gaan ondertitelen. Ook vraagt het CDA om een update van een eerdere toezegging om met RTV Utrecht in contact te treden om provinciale activiteiten van ondertiteling te voorzien. 

CDA Statenlid Derk Boswijk: ‘Van de inwoners in de provincie Utrecht is ongeveer 10% doof en of slechthorend. Drempels voor hen om de Statenvergadering te kunnen volgen zijn ongewenst. Tegenwoordig is het heel makkelijk om bijvoorbeeld via YouTube fimpjes automatisch van een ondertiteling te voorzien. Het zou dus niet zo moeilijk en duur moeten zijn voor de provincie om dit te regelen’.

Twitter

dididorrestijn

“Snap het. Had nóg erger gekund. Gezond Nederland staat voorop”. Eén van de steunbetuigingen van een campingeigenaar van zo’n prachtig vakantiepark. Ga er maar heel veel kamperen als dit voorbij is! #Voorthuizen #Garderen #Kootwijk https://gld.nl/qt-L

DerkBoswijk

@willemjoustra @cda_ProvUtrecht Waarbij onderwijsinstellingen en bedrijven aan elkaar worden gekoppeld. Concreet door bijvoorbeeld gezamenlijk praktijk en productielokalen in te richten om jongeren op te leiden. Verder oa ondersteunig aan techniek driedaagse om scholieren te enthousiasmeren voor techniek 2/2