CDA_logo_groen

nieuws

CDA maakt advieslijst PS-verkiezingen bekend

27 september 2018

Het CDA-bestuur in de provincie Utrecht heeft de advieslijst klaar voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019. Hierop prijken de namen van de 15 topkandidaten die het bestuur heeft geselecteerd. Statenlid Derk Boswijk voert de lijst aan. Hij was tijdens de algemene ledenvergadering in juli door de achterban gekozen tot lijsttrekker. De leden stemmen op 17 november over de totale kandidatenlijst.

De huidige gedeputeerde van het CDA, Mirjam Maasdam, staat op plek 2. Bij de vorming van een nieuw college na de verkiezingen op 20 maart is zij opnieuw de beoogde kandidaat voor deze functie. Fractievoorzitter Chris Westerlaken is de derde op de lijst. Statenleden Tineke Koelewijn, Ardin Mourik-Geluk en Willem Wijntjes staan respectievelijk op plek 4, 5 en 7. De eerste nieuweling op de lijst is Gerdien Bikker uit Lexmond op de zesde plaats. Zij komt uit de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden die vanaf 1 januari deel uitmaakt van de provincie Utrecht.

CDA-voorzitter Paul van den Biggelaar: ‘Wij hebben bij het opstellen van deze lijst gezocht naar een balans tussen ervaring en nieuw elan, man en vrouw, jong en oud en naar een goede spreiding van de kandidaten over de hele provincie. Met de keuze voor Gerdien willen wij ook de nieuwe inwoners van onze provincie een directe stem in de Staten geven.’

Het huidige Statenlid Jan Willem Jansen heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe periode in de Staten. Hij zegt hierover: ‘Met veel plezier kijk ik terug op deze intensieve periode in de Staten en ook in de periode hiervoor. De forse groei van mijn ondernemingen staat het mij echter niet toe mij opnieuw voor vier jaar volledig in te zetten. Ik wens Derk en de rest van het team een vruchtbare, boeiende en plezierige nieuwe periode toe met natuurlijk weer een prachtig eindresultaat.’

Lijsttrekker Derk Boswijk: ‘Ik heb er zin in om met deze groep enthousiastelingen de komende campagneperiode in te gaan. Ik ben trots op deze lijst en weet zeker dat we ook in de komende vier jaar weer de kwaliteit en continuïteit zullen laten zien die mensen van het CDA gewend zijn.’ Medio oktober maakt het CDA-bestuur de gehele kandidatenlijst bekend.

 

De advieslijst van het CDA Provincie Utrecht voor de Provinciale Staten

1. Derk Boswijk, Kockengen

2. Mirjam Maasdam, Zeist

3. Chris Westerlaken, Benschop

4. Tineke Koelewijn, Bunschoten

5. Ardin Mourik, Utrecht

6. Gerdien Bikker, Lexmond

7. Willem Wijntjes, Nieuwegein

8. Marije Stegenga, Veenendaal

9. Marlies Welschen, Zeist

10. Marc van Ravels, Baarn

11. Larissa Exalto, Utrecht

12. Ad de Regt, Oudewater

13. Ageeth Vernooij, Cothen

14. Christiaan Buis, Bunschoten

15. Daphne de Kruif, Woudenberg


De hele advieslijst vindt u hier.