Marlies

nieuws

Even voorstellen: Marlies Welschen

11 juni 2020

Het mooie aan de politiek is dat je mag meedenken en meebeslissen over de toekomst van ons land, of dat nu op gemeentelijk, provinciaal of landelijk niveau is. Voor mij voelt dat als een prettige plicht. Je leeft niet alleen voor jezelf; je moet je talenten en bijdragen ook inzetten voor de samenleving. Omzien naar elkaar. Er samen iets goeds van maken. Ondanks verschillende denkwijzen en belangen.

Ik ben Marlies Welschen. Ik woon in Zeist met mijn man, zoon en twee dochters. Hoewel ik ben geboren en getogen in de polders van de Zuid-Hollandse eilanden en daarna jarenlang in Leiden, Amsterdam en Den Haag heb gewoond, voel ik mij al weer 12 jaar helemaal thuis in deze prachtige provincie waar ik woon, werk en leef.

In het dagelijks leven werk ik in Utrecht als jurist arbeidsrecht bij de Landelijke Vereniging van Artsen in Dienstverband en voor de Federatie Medisch Specialisten. Daarnaast ben ik landelijk voorzitter van de CDA Vrouwen en zit ik in het bestuur van de Zeister Schoolvereeniging, de school van mijn kinderen. Van 2010 tot 2018 was ik raadslid in Zeist.

In de provincie ben ik woordvoerder recreatie en cultureel erfgoed. Utrecht heeft veel moois te bieden voor nu en te behouden voor de volgende generaties. Ik lever daar graag mijn bijdrage aan. Vanzelfsprekend vanuit de uitgangspunten van het CDA.

 

Twitter

dididorrestijn

@Mitchell_Hend Wannèèr ze mijn advies vragen: anderhalve meter afstand moet mogelijk blijven. En testen, ook bij milde klachten. Geniet als het kan. Ik vind het stoer wanneer ze besluiten dat het niet kan omdat afstand houden niet mogelijk is. Maar ik begrijp dan ook hun teleurstelling.