Standpunten

Meer banen

Kantoren

Topprioriteit voor het CDA is meer banen en economische groei. Het CDA is voorstander van een overheid die ruimte geeft aan ondernemers en kansen om de werkgelegenheid te vergroten. Voorbeelden hiervan zijn de economische samenwerking met bedrijven en onderwijsinstellingen in de Economic Board Utrecht, het vergroten van de horecamogelijkheden om recreatiegebieden meer rendabel te maken en het versterken van cultureel ondernemerschap.

Met het economisch beleid van de provincie profileert Utrecht zich voor een aantal kansrijke nieuwe economische sectoren en wordt de samenwerking tussen de overheid, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen versterkt. Het CDA wil dit beleid daarom voortzetten. Het optimaal gebruik maken van Europese fondsen en subsidiegelden kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Het CDA wil dat de provincie een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt stimuleert en waar nodig en mogelijk stimulerend en sturend optreedt.

In deze tijden van recessie zijn ook voor ondernemers lage belastingen van belang. De opcenten voor de motorrijtuigenbelasting zijn in Utrecht zeer laag. Het CDA wil dat graag zo houden.

Twitter

DerkBoswijk

#Gelegesjes bij het tuincentrum. #kerstboom weer duurder....

DerkBoswijk

3 jaar geleden met succes het CDA initiatiefvoorstel Glasvezel in buitengebieden verdedigd en begin dit jaar de eerste werkende glasvezel verbindingen opgeleverd. In aantal gebieden lopen een... https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2360316617316051&id=100000132085664