Mensen

1. Hanke Bruins Slot

Hanke Bruins Slot

Functie:Hanke is gedeputeerde met in haar portefeuille o.a. natuur, landbouw, bodem en water en sport.

Hanke is geboren in Apeldoorn en heeft vervolgens in Utrecht gestudeerd. Zij volgde de studies recht, bestuur en management en staats- en bestuursrecht. Na haar studies ging zij vanaf 2001 werken als senior beleidsmedewerker bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.  Daarna besloot zij haar passie te volgen en werd militair.

Van 2005-2007 heeft Hanke aan de Koninklijke Militaire Academie de postacademische opleiding tot officier gevolgd. Daarna ging zij aan de slag als pelotonscommandant (leidinggevende) bij de artillerie (Gele Rijders). In 2008 ging ze mee op missie naar Afghanistan, als commandant. Ook was zij werkzaam bij de staf van de Koninklijke Landmacht.

In 2010 werd zij in de Tweede Kamer gekozen. Hoewel haar carrière uiteenlopend is geweest in functies ziet Hanke toch ook overeenkomsten. Want zowel als militair en als Kamerlid werk je niet voor jezelf maar voor een ander. Ook moet je beslissingen durven nemen en over doorzettingsvermogen beschikken.

Naast haar professionele carriere is Hanke actief in de sport. Hockey is haar hobby en in 2005 werd zij zelfs met haar team van "Kampong" landskampioen indoorhockey. Nog steeds is Hanke in haar vrije tijd op het hockeyveld te vinden. Hanke woont in Utrecht.

 Contactgegevens

LinkedIn

Utrecht

Twitter

DerkBoswijk

@BeukeringBg @thierrybaudet Doe nu niet of dat dit allemaal een verassing voor jullie is.

DerkBoswijk

Voormalig FvD stemmer de heer Brouwer: Komend jaar wordt het voor hem CDA. "De veilige middenweg en de partij van mijn opa." Ik snap helemaal hoe deze mensen zich voelen! Net als ik destijds zien telkens meer mensen het CDA weer als betrouwbare partij! https://nos.nl/l/2358050