4. Tineke Koelewijn

Functie:

Statenlid

Tineke Koelewijn

Tineke Koelewijn-Koelewijn, getrouwd met Wim, moeder van twee volwassen dochters en mantelzorger van haar moeder, woont in het mooie vissersdorp Bunschoten. Zij is als Hoofd Fondsenwerving & Communicatie werkzaam bij ZOA, een christelijke Noodhulporganisatie, die internationaal werkt aan Hoop en Herstel, daar waar het nodig is.

Opgegroeid in een echte CDA-familie met een grote nieuwsgierigheid naar de politiek, koos ik voor een opleiding aan de Chr. School voor de Journalistiek in Kampen en werd ik daarna al snel actief binnen het bestuur, o.a. als voorzitter van de lokale CDA-afdeling. De combinatie van het moederschap en werk maakten dat het politiek actief zijn op een lager pitje kwam te staan.

In 2015 kwam daar verandering in en werd ik gekozen als lid van de Provinciale Staten. In de afgelopen jaren heb ik mogen ervaren dat ik als statenlid het verschil kan maken. Met veel ervaring en kennis op het vlak van ruimte, bouwen en wonen heb ik namens het CDA inhoudelijk een flinke en soms scherpe bijdrage aan deze thema’s kunnen leveren in de Provinciale Staten.  Het samenwerken en verbinding maken met lokale CDA- fracties en afdelingen bleek een echte verrijking. Samen sta je zoveel sterker.

Utrecht is een provincie, die volop in ontwikkeling is en waar we de balans moeten blijven zoeken tussen wonen, werken, landbouw, het open landschap en recreatie, zodat iedereen zich op zijn of haar plaats voelt. Een opgave, die we als CDA zeker niet uit de weg gaan. Altijd pragmatisch,  maar wel doordacht en zorgvuldig.  Met oog voor het nu, maar ook voor de langere termijn.  Bij zo’n partij voel ik mij thuis, daar werk ik graag aan mee.  Ik ben dan ook heel blij met mijn vierde plaats op de lijst. Voor de komende periode kun u op mijn inzet rekenen!