Mensen

1. Bernard de Jong

Bernard de Jong


Bernard de Jong uit Woerden lijsttrekker CDA voor waterschap HDSR

Op 20 maart zijn er verkiezingen voor het waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlandenen (HDSR). Bernard de Jong uit Woerden is lijsttrekker voor het CDA voor deze verkiezingen.

Bernard de Jong is al ruim 30 jaar woonachtig in Woerden. Hij is bedrijfskundige, gespecialiseerd in de Publieke Sector en heeft gewerkt als wetenschappelijk onderzoeker, als beleidsmedewerker in de gezondheidszorg en verschillende functies bij de Provincie Zuid-Holland. Hij heeft zich de afgelopen 25 jaar intensief met watermanagement beziggehouden. Vele jaren in het Algemeen Bestuur van het Waterschap en de laatste vier jaren als dagelijks bestuurder(hoogheemraad).

Volgens Bernard is Rentmeesterschap één van de belangrijkste kernbegrippen van het CDA: “we hebben een opdracht om ons land, onze provincie, beter door te geven aan onze kinderen en kleinkinderen dan wij het hebben aangetroffen. Zeker in een tijd dat klimaatverandering z’n schaduwen vooruit werpt, door periode van grote droogte en intense hoosbuien, dragen we als CDA in de waterschappen een belangrijke verantwoordelijkheid. We moeten zorgen dat we in ons land beneden de zeespiegel veilig blijven wonen, droge voeten houden en voldoende schoon water hebben om te leven, te werken en te recreëren. Duurzaamheid moet een tweede natuur zijn voor een CDA-bestuurder. Dit is de reden waarom nog 4 jaar bestuurlijke verantwoordelijkheid wil dragen.”