Mensen

5. Cor Veldhuisen (St Vecht)

Cor Veldhuizen


Meer weten over Cor? Kijk dan op de website van AGV 

Mijn naam is Cor Veldhuisen, 61 jaar en ik ben geboren in Diemen. In het dagelijks leven ben ik boer in de Hoeker- en Garstenpolder in Nigtevecht, hier woon ik al zo’n 45 jaar pal aan de vecht .Bestuurlijk ben ik actief geweest in kerk en school van Nigtevecht , In AB Vecht en Amstel uitzend organisatie en in zuivel coöperatie Campina .

Als voorzitter van LTO Gooi ,Vecht en Amstelstreek (Land- en Tuinbouw Organisatie), vanaf 2011, maak ik mij dagelijks hard voor de belangen van de boeren in onze regio. Hierdoor heb ik ruime kennis op gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Met de opgedane kennis wil ik mij graag inzetten voor het CDA in het waterschap.

 

Motivatie

Als melkveehouder heb je dagelijks te maken met water. De kwaliteit van water is van groot belang voor vee en een optimaal waterpeil is nodig voor het produceren van landbouwgewassen. Als kandidaat wil ik mij inzetten voor mens, dier en natuur.

 

De veiligheid van de inwoners van de Amstel, Gooi- en Vechtstreek is mijn grootste zorg. Klimaatverandering en bodemdaling zijn actuele onderwerpen. We moeten kijken naar slimmere technieken om met deze processen om te gaan. Daarnaast is het belangrijk dat we de opvang van water in juiste banen leiden. Een goede samenwerking tussen de stedelijke gebieden en het platteland is hiervoor noodzakelijk.