Mensen

6. Franciscus Roorda (Utrecht stad)

Franciscus_Roorda


Franciscus Roorda uit Utrecht

 

Voor Franciscus Roorda is het CDA een betrouwbare middenpartij. Een partij die niet uitblinkt in extreme standpunten maar die zoekt naar de menselijke maat. Een partij die bij maatregelen bedenkt wat ze voor mensen betekenen en die mensen betrekt bij het uitvoeren van plannen. Een partij waarbij de leden goed met elkaar omgaan en luisteren naar elkaars ideeën. Een partij die weet dat we hier op deze aarde maar gast zijn en dat we voorzichtig moeten zijn met natuur en dieren.

Franciscus richtte zich bij zijn studies biochemie in Groningen en rechten aan de VU Amsterdam op water- en milieubeheer. Na die studies gaf hij onderwijs in Amsterdam waarna hij op de Universiteit Utrecht onderzoek deed naar strategisch grondwaterbeheer en wetgeving voorbereidde voor integraal waterbeheer. Daarna werkte hij bij Rijkswaterstaat, onder meer als manager van een bestuursafdeling. Nu werkt hij al vijfentwintig jaar bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Eerst als manager milieu, daarna als strateeg en nu als senior Financiën.

Franciscus voelt zich thuis in de waterschapswereld en wil zich inzetten voor een duurzaam maar ook betaalbaar waterbeheer.