Bunnik_1
Bunnik_3
Bunnik_2

nieuws

Minister Hoekstra en lijsttrekker Esther de Lange op werkbezoek bij duurzame boerderij in Bunnik

16 mei 2019

Vandaag brachten Minister van Financiën, Wopke Hoekstra, en lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, Esther de Lange, samen met lokale CDA-afdelingen een werkbezoek aan de boerderij ´Nieuw-Slagmaat´ in Bunnik. Ze gingen in gesprek met boerin Djûke, die eerder de prijs voor meest innovatieve boerin van Europa won.

De Lange: “Mensen vergeten het vaak, maar onze boeren zorgen voor het eten op ons bord. Daar mogen we wel wat meer waardering voor hebben! Het is belangrijk dat we in Europa zelf voldoende en veilig voedsel kunnen blijven produceren en niet afhankelijk zijn van landen buiten Europa. Ik ben dan ook blij we vandaag met zoveel partijleden op bezoek waren bij deze innovatieve Boerderij Nieuw Slagmaat om in gesprek te gaan over de kansen en de uitdagingen waar dit soort familiebedrijven tegenaan lopen. Het is mooi om te zien hoe duurzaamheid hier hand in hand gaat met een goede business-case. Want een boer is uiteindelijk ook gewoon ondernemer”.

CDA-minister Hoekstra: “Erg fijn om vandaag in de omgeving waar ik ben opgegroeid op bezoek te gaan bij boerin Djûke die op haar boerderij een voorbeeld geeft voor hoe je duurzaam, milieubewust en innovatief te werk kan gaan. Daarnaast neem ik het boerenverstand dat ik hier vandaag gehoord heb ook mee in mijn werkzaamheden als Minister van Financiën”

“Op weg naar én na de Europese verkiezingen op 23 mei blijft het CDA - met een gezonde dosis boerenverstand - zich inzetten voor de mooie boerenbedrijven die ons land rijk is. Want die waardering verdienen ze”, concludeert De Lange.